Policies

WILDRIDE - Algemene Voorwaarden

Welkom bij WILDRIDE! Wij zijn WILDRIDE B.V., ook wel bekend als "WILDRIDE".

Wij van WILDRIDE hopen dat u met veel plezier bij ons winkelt, of het nu online is via onze webshop wild-ride.nl of in een van onze fysieke winkels. Wij proberen uw winkelervaring zo makkelijk mogelijk te laten verlopen en daarom hebben wij enkele voorwaarden ("Voorwaarden") die van toepassing zijn op uw bestelling.

Let op, deze Voorwaarden zijn van toepassing op consumenten. Indien u geen consument bent, maar wel geïnteresseerd bent in een samenwerking met ons, neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

 1. Ontmoet WILDRIDE

WILDRIDE is een in Nederland opgerichte besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. U kunt de volledige collectie vinden in onze webshop.

De volledige contactgegevens van WILDRIDE zijn als volgt:

WILDRIDE B.V.

Donkere Spaarne 44zw

2011JH, Haarlem

The Netherlands

E-mail: info@wildride.store

 

KvK-nummer: 82029741

BTW-nummer: NL862311299B01


Aanbod en overeenkomst

 1. Wanneer u online via de webshop of in de winkel een artikel koopt van WILDRIDE, gaat u een overeenkomst aan met WILDRIDE. Deze Voorwaarden zijn van toepassing op al uw online bestellingen en aankopen.
 2. Wij zorgen ervoor dat deze Voorwaarden gemakkelijk toegankelijk zijn op het moment dat u bestelt en op elk moment daarna. U kunt de dan geldende en meest recente versie van de Voorwaarden via onze website lezen, herlezen of downloaden.
 3. Om te voorkomen dat er na uw bestelling een onjuiste levering plaatsvindt, verzoeken wij u ons de juiste informatie en contactgegevens te verstrekken. Wij bewaren uw informatie veilig en verwerken uw persoonlijke gegevens in overeenstemming met ons privacy beleid.
 4. Een overeenkomst die voortvloeit uit een aanbod dat een kennelijke vergissing en/of fout bevat, zoals een ongewoon lage prijs, is niet bindend voor WILDRIDE. Neem contact op met WILDRIDE indien u twijfelt aan de geldigheid van een aanbieding.

Prijs en betaling

 1. De prijs in de webshop is de totale prijs inclusief BTW. De verzendkosten worden, indien van toepassing, apart vermeld..
 2. U kunt uw bestelling betalen via één van de betaalmethoden die beschikbaar zijn in de webshop van WILDRIDE.
 3. Indien het afleveradres buiten de Europese Unie ligt, kunnen extra belastingen van toepassing zijn. Het is mogelijk dat het land in kwestie extra heffingen in rekening brengt, zoals invoerbelasting. WILDRIDE heeft geen invloed of controle op dergelijke heffingen en kan u daarom geen nadere informatie verstrekken. Eventuele invoerrechten en belastingen zijn uitsluitend uw verantwoordelijkheid als klant en moeten mogelijk worden betaald op het moment van levering. Deze extra kosten zijn voor uw eigen rekening. U dient zelf te controleren of de bestelde artikelen kunnen worden geëxporteerd en geïmporteerd naar het betreffende land en wat de kosten zijn, voordat u een dergelijke bestelling plaatst.
 4. De WILDRIDE cadeaubonnen kunnen alleen in de webshop gebruikt worden.

Levering

 1. WILDRIDE streeft ernaar uw bestelling zo makkelijk en snel mogelijk te verwerken en te laten leveren. Wij dragen er zorg voor dat de producten accuraat worden verzonden. Mocht u onverhoopt onvolledige of beschadigde producten ontvangen, laat het ons dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 48 uur na ontvangst van de producten weten en wij zorgen voor de rest.
 2. Bestellingen worden verzonden naar het door u opgegeven afleveradres en via de door u gekozen wijze van levering. Voor de verzendkosten naar uw land verwijzen we u naar de FAQ op onze website.
 3. In het geval dat er een verkeerd adres wordt opgegeven, zijn de kosten voor het zoekgeraakte product voor uw eigen rekening.

Kwaliteit, wettelijke garantie & klachten

 1. WILDRIDE streeft ernaar om producten zo volledig en nauwkeurig mogelijk op haar website weer te geven. De aard van de aangeboden producten kan leiden tot verschillen (zoals kleurverschillen) tussen de weergave van producten op de website en het aan u geleverde product. Lijkt het product anders dan verwacht?
 2. De producten die wij aanbieden zijn uiteraard onderhevig aan slijtage. De levensduur van een product is mede afhankelijk van het materiaal van het product, de gebruiksintensiteit en het niveau van onderhoud. De producten van WILDRIDE zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen zoals vermeld in de webshop. WILDRIDE staat voor kwaliteit bij normaal gebruik. Voor een optimale levensduur en kwaliteit is het echter belangrijk om de wasvoorschriften te volgen. Mocht u desondanks denken dat er iets mis is met uw product, laat ons dan uw klacht weten (telefonisch, per e-mail of per post).
 3. Als u uw klacht met ons heeft besproken, maar u wilt uw klacht bij een andere instantie indienen, kunt u contact opnemen met de Geschillencommissie via het Europese platform voor onlinegeschillenbeslechting (ODR-platform): http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Herroepingsrecht

 1. Op grond van de wet heeft u een termijn van 14 dagen na ontvangst van het product, om uw overeenkomst met WILDRIDE te herroepen, zonder opgaaf van reden
 2. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, dient u ons op de hoogte te stellen van uw beslissing om de overeenkomst te herroepen door ons een ondubbelzinnige verklaring te sturen (bijvoorbeeld een brief die per post, fax of e-mail wordt verstuurd). Om de deadline van de herroepingstermijn te halen is het voldoende dat u uw mededeling over de uitoefening van het herroepingsrecht doet voor het verstrijken van de herroepingstermijn.
 3. Het herroepingsrecht geldt niet voor verzegelde goederen die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn voor retourzending en waarvan de verzegeling na levering verbroken is.
 4. Na beëindiging van de overeenkomst dient u het product zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van alle producten in uw bestelling, te retourneren naar het adres van WILDRIDE zoals vermeld op het verzendingslabel dat u via onze op maat gemaakte retour-app of via e-mail ontvangt.
 5. U kunt onze producten uitproberen voor zover dat nodig is om een aankoop te doen, zoals u dat in een echte winkel zou doen. Zorg ervoor dat de kaartjes nog steeds bevestigd zijn en dat de originele verpakking onbeschadigd is bij het retourneren. Voor producten die onvolledig, beschadigd of gewassen zijn, waarbij de labels verwijderd zijn of die andere slijtageverschijnselen vertonen zal WILDRIDE deze waardevermindering in mindering moeten brengen op het totale bedrag dat aan u wordt terugbetaald. Alleen WILDRIDE is gerechtigd de waardevermindering te bepalen.
 6. WILDRIDE zal het betaalde bedrag (exclusief eventuele verzend, of retourkosten) binnen 14 dagen na ontvangst van het (de) geretourneerde product(en) terugbetalen. In het geval van een gedeeltelijke annulering betalen wij alleen de kosten van het geretourneerde product terug. Wij betalen u terug met dezelfde betaalmethode als die waarmee u de oorspronkelijke betaling heeft gedaan.
 7. Retourkosten worden niet vergoed.

Retourbeleid

 1. We willen dat u de beste winkelervaring bij ons heeft en daarom hebben we een retourbeleid van 14 dagen. Het is ook mogelijk om de bestelling gedeeltelijk te retourneren.
 2. Stuur het product zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 30 dagen na ontvangst van alle producten in uw bestelling, terug naar het adres van WILDRIDE zoals vermeld op het verzendlabel dat u via onze op maat gemaakte retour-app of via e-mail ontvangt.
 3. U kunt onze producten uitproberen voor zover dat nodig is om een aankoop te doen, zoals u dat in een echte winkel zou doen. Zorg ervoor dat de kaartjes nog steeds bevestigd zijn en dat de originele verpakking onbeschadigd is bij het retourneren. Bij producten die onvolledig, beschadigd of gewassen zijn, waarbij de kaartjes verwijderd zijn of die andere slijtageverschijnselen vertonen zal WILDRIDE deze waardevermindering in mindering moeten brengen op het totale aan u terug te betalen bedrag. Alleen WILDRIDE is gerechtigd de waardevermindering te bepalen.
 4. Het retourbeleid is niet voorzien voor goederen die ook zijn uitgesloten van het herroepingsrecht, zoals verzegelde goederen die niet geschikt zijn voor retournering om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en die na levering niet zijn verzegeld.
 5. WILDRIDE zal het betaalde bedrag, binnen 14 dagen na ontvangst van het (de) geretourneerde product(en) terugbetalen. In het geval van een gedeeltelijke retourzending, vergoeden wij alleen de kosten van het geretourneerde product. Wij betalen u terug met dezelfde betaalmethode als die waarmee u de oorspronkelijke betaling heeft gedaan.
 6. Retourkosten worden niet vergoed.

Intellectueel eigendom

 1. WILDRIDE bezit alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot het merk, de producten en de website met inbegrip van alle promotiematerialen zoals video's en fotografie.

Wijzigingen

 1. Wijzigingen in deze Voorwaarden worden op de website gepubliceerd. U wordt geadviseerd deze Voorwaarden zorgvuldig te lezen wanneer u bij ons bestelt. Deze Voorwaarden werden voor het laatst gewijzigd op 6 mei 2021.

Toepasselijk recht

 1. Op deze Voorwaarden en op de overeenkomst tussen u en WILDRIDE is Nederlands recht van toepassing. In geval van een conflict beslist de Rechtbank Amsterdam over de zaak; onverminderd uw rechten als consument die u heeft volgens het land waar u woonachtig bent.